Running UT2004 on Windows 10

UT2004 related discussions
CrazySacrifice
Posts: 20
Joined: Mon 20. May 2013, 15:38
Description: Some further information

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby CrazySacrifice » Sat 19. Sep 2015, 22:37

Well, as i understood from various bugs/problems

You should install the directX9 runtime (if you setup win10 from scratch) and it will run smoothley and then setup UT, edit the ini for the ReduceMouseLag thing

User avatar
Xac
Posts: 550
Joined: Thu 15. Nov 2012, 14:21
Description: keeping it UNreal since 2004

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Xac » Mon 21. Sep 2015, 11:33

Play it safe, do what Droopy says..."Always double tap!"

User avatar
EmanReleipS
Administrator
Posts: 2148
Joined: Wed 2. Oct 2013, 23:18
Description: Pancake Fairy
Location: Germany

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby EmanReleipS » Sun 4. Oct 2015, 15:52

Is anyone else here who has updated to Win10 (64-bit) also using the Unreal Editor 3?

I'm having huge problems just selecting anything in the editor. It freezes all the time and has crashed as well. I tried several compatibility modes and running as an administrator, but no luck.

Can anyone else confirm this problem?
Image

User avatar
Wormbo
Posts: 384
Joined: Sun 28. Aug 2011, 11:52
Description: Coding Dude

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Wormbo » Sun 4. Oct 2015, 19:04

Selection problems in UEd3 are usually caused by anti-aliasing. Disable that in the graphics driver, if possible just for UnrealEd.exe.

User avatar
EmanReleipS
Administrator
Posts: 2148
Joined: Wed 2. Oct 2013, 23:18
Description: Pancake Fairy
Location: Germany

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby EmanReleipS » Sun 4. Oct 2015, 20:07

Wormbo wrote:Selection problems in UEd3 are usually caused by anti-aliasing. Disable that in the graphics driver, if possible just for UnrealEd.exe.


Ah, Wormbo, I was hoping you (or Gloups) would come and save me. :lol:

I'm having the worst delay and freezes when selecting surfaces, but thanks to your tip, I was able to bump it down to a 5 secs wait, which is bearable.

These are the settings I'm using now:

Editor Driver Settings 1.JPG

Editor Driver Settings 2.JPG


I made the mistake of turning everything off that I could find and got 30 secs freezes again, so I turned some features back on.

Thank you! :yippiiieh:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
Xac
Posts: 550
Joined: Thu 15. Nov 2012, 14:21
Description: keeping it UNreal since 2004

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Xac » Wed 7. Oct 2015, 14:57

I tried installing direct X 9c, but it still didn't help. I think I'll have to re-install UT and see what happens...
Play it safe, do what Droopy says..."Always double tap!"

Stoneboy
Posts: 3
Joined: Thu 8. Oct 2015, 01:58

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Stoneboy » Thu 8. Oct 2015, 02:09

Hi, thanks for the great information.

However, I am still having issues loading UT2004 in either 32 or 64 bit mode. I upgraded to Win10 a few weeks ago and it seems the only pain I can't get past is UT2004.

I have tried changing the .ini file for the mouselag and full screen. I tried changing the render in Engine Engine. Still no joy.

I appreciate any help, thanks in advance!

Here is the critical error:

UT2004 Build UT2004_Build_[2005-11-23_16.22]

OS: Windows NT 6.2 (Build: 9200)
CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 3494 MHz with 2047MB RAM
Video: NVIDIA GeForce GT 610 (5382)

LockRect failed: D3DERR_DEVICELOST

History: UD3DRenderDevice::ReadPixels <- UD3DRenderDevice::Present <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- Level Untitled <- UpdateWorld <- MainLoop <- FMallocWindows::Free <- FMallocWindows::Realloc <- 10910191 0 FArray <- FArray::Realloc <- 0*2 <- FMallocWindows::Free

User avatar
Wormbo
Posts: 384
Joined: Sun 28. Aug 2011, 11:52
Description: Coding Dude

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Wormbo » Thu 8. Oct 2015, 18:02

Did you install DirectX9 already? Either that or switch to OpenGL - as mentioned in this thread already somewhere.

Stoneboy
Posts: 3
Joined: Thu 8. Oct 2015, 01:58

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Stoneboy » Sat 10. Oct 2015, 06:17

Hi Wormbo,

I haven't installed Directx. I did replace the statements in the {Engine Engine} regarding the OpenGL, that did not work. Then I reverted back and tried the mouselag and fullscreen changes.
I even uninstalled and reloaded the application.

I am still searching, hopefully I will get it to work again soon. It is the only game I like to play.

Great site by the way, I have enjoyed noodling around and reading the posts.

Stoneboy
Posts: 3
Joined: Thu 8. Oct 2015, 01:58

Re: Running UT2004 on Windows 10

Postby Stoneboy » Tue 13. Oct 2015, 05:45

After I reloaded the game I could not play. I found an old install on a different partition and got the game to start. However, it is pretty dark and I can't adjust the contrast within the game.

I moved the files to my primary partition, no change.

Got some good frags for the first time in almost a month, still working on the darkness of the maps.

The quality of the game is pretty good- maps and textures look great (but dark) and I was able to turn up the settings to the highest levels with no degradation of speed.

I appreciate any assistance with the contrast, I will post if I find anything else.

Thanks!


Return to “General”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests